Залагайки на класика и елегантност, за 40-ата годишнина на Седмицата на

...
Залагайки на класика и елегантност, за 40-ата годишнина на Седмицата на
Коментари Харесай

На 53 е, но изглежда зашеметяващо на модния подиум

Залагайки на класика и грациозност, за 40-ата годишнина на Седмицата на модата в Лондон известната фешън къща " Бърбъри " отдаде респект към английското си завещание и любовта си към природата.

За лондончани дъждът е просто житейски факт. За " Бърбъри " обаче той е ентусиазъм за видимо безкрайни вариации на първокласно връхно облекло - от най-продавания тренчкот на марката до много необятни палта с качулки и якета вид бомбър с кожена подплата, оповестяват международните организации.

За третото си ревю като артистичен шеф на марката английският дизайнер Даниъл Лий продължи традицията да кани звезди, купувачи и инфлуенсъри под голяма шатра в сърцето на лондонски парк.

       

Този път Лий се спря на парка " Виктория " в източната част на английската столица, където беше издигната голяма шатра, увенчана с изумрудени флагове с лика на известния конник на " Бърбъри ".

В приглушената атмосфера, напомняща за гора на мръкване, голям брой звезди, измежду които актрисата Оливия Колман, папесата на модата Анна Уинтур, певицата Лили Алън и артистът Бари Киогън, заеха местата си на огромни пуфове от овча кожа, стъпвайки върху  имитация на под от растителност.

Моделите влязоха под звуците на задушевния, незабавно различим глас на английската звезда Ейми Уайнхаус, чиито шлагери бяха декор за представянето на сбирката за сезона есен-зима 2024.

       

Палтата и якетата бяха във всевъзможни форми и размери - от елегантни до спортни, основани за разходки навън, с високи яки, които да защищават от студа.

Същият микс от плюш, пух и изкуствена кожа можеше да се открие и при обувките - елегантни ботуши с каишки, въодушевени от конния спорт, и по-удобни равни обувки.

Щрихите на фамозния тартан бяха на всички места - върху шал, вързан към главата, върху дълга пола или скрити в подплатата на сако, в нюанси на алено, бежово или каки. Този цвят, подправен с кафяво, екрю или сиво, господства в сбирката, въодушевена от природата и нейните зимни отблясъци.

Към края на ревюто 53-годишният супермодел Наоми Кембъл се появи на подиума, дефилирайки в рокля в цвят антрацит, гарнирана с перли и съчетана с внушителни черни ботуши, под аплодисментите на публиката. 

Нейното наличие подсети, че " Бърбъри " остава неизменима част от Седмицата на модата в Лондон, макар финансовите усложнения, пред които бяха изправени компанията и други първокласни марки през 2023 година

Назначаването на Даниъл Лий за артистичен шеф на групата би трябвало да й разреши да бъде в крайник с времето след пандемията и да реализира " преход към нов креативен израз на актуалния английски разкош ".

   

В деня на приключването на Седмицата на модата в Лондон стартира друга фешън седмица - в Милано. В края на месеца сезонът ще бъде закрит от Седмицата на модата в Париж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР